Skrivet den 6 juli 2018 kl 08:44 av RecensionerKommentarer inaktiverade för Vi har provat Geeni Lux och Prisma27521

Vi har provat Geeni Lux och Prisma

Det finns idag en drös olika lösningar för smart belysning i hemmet och några av dom mest populära är Philips Hue och IKEAs serie Trådfri. Något som båda dessa har gemensamt är att det krävs en brygga som man kopplar in i sin router som lamporna sedan kommunicerar med.

Geeni har löst det lite annorlunda och helt slopat bryggan och deras lampor kopplar istället upp sig till ens egna WiFi. För att installera en lampa skruvar vi i den i armaturen, tänder lampan, öppnar deras app, skriver in lösenordet till vårat WiFi och lägger till lampan – sen är vi igång.

Ovan kan ni se hur processen går till för att lägga till en lampa i appen.

I appen finns en hel del förprogrammerade scener som du kan använda dig av för att göra livet lite enklare. Du kan ställa in så lampor tänds när du kommer hem, lämnar hemmet och även scener som drar igång när du vaknar på morgonen eller går och lägger dig. Det går även att skapa egna scener som enkelt kan ställas in direkt i appen.

Här kan ni se hur det ser ut när man skapar en scen och även sätter regler för lamporna.

Vi har testat Geeni Prisma som är deras färglampa på 1050 lumen samt Geeni Lux som som enbart visar olika nyanser av vitt, även den har 1050 lumen. Undertecknad tycker alltid det är trevligare att köpa alternativet med färg då jag tycker det går att få fram lite mysigare färgkombinationer. I deras app kan du enkelt justera färgerna på lamporna och välja det som du gillar. Det finns även en sektion med scener där du kan välja på lite färdiga färger och vissa som även byter färg automatiskt efter ett tag.

En hel del färger att välja på och även scener för den late som inte vill mixtra själv.

Geeni är en trevlig produkt och lamporna ger ett bra ljus och även bra färgåtergivning. Dom är inte riktigt i samma klass som Philips Hue när det kommer till färgåtergivning och styrka och när det kommer till deras app så känns den lite begränsad på saker som går att göra. Men om du är ute efter ett par lampor som mer eller mindre bara är att skruva i och vara igång med kan Geeni absolut vara ett alternativ.

Geeni har även meddelat att dom jobbar på att ta fram stöd för HomeKit till deras lampor så dom dyker upp i Apples Hem-app och kan grupperas med andra HomeKit-kompatibla tillbehör och det ska komma senare i år.

Geeni Prisma 1050 kostar från 349 kronor och Geeni Lux 1050 kostar från 229 kronor.

 

Comments are closed.