Skrivet den 11 mars 2019 kl 19:27 av Android, Samsung39 kommentarer691

Samsung Galaxy S10 ansiktsupplåsning ser ut att vara enkel att lura
Ska räcka med en bild eller videoklipp på ägaren

Recensionerna av Samsung Galaxy S10 börjar komma in nu och en sak som flera recensenter påpekar är att ansiktsupplåsningen i telefonen är lätt att lura.

Det ska bland annat gå att låsa upp telefonen med hjälp av ett foto på ägaren, eller ett videoklipp på ägaren så är du mån att ingen ska ta dig in i din telefon så är det nog klokt att aktivera fingeravtrycksläsaren. Till Samsungs försvar så framgår det även i beskrivningen av ansiktsupplåsningen att det inte är lika säkert som andra alternativ såsom kod eller fingeravtryck.

I videon ovan kan ni ta en titt när Unbox Therapy tar sig en titt på ansiktsupplåsningen.

 

Kommentarer

 1. Esse says:

  Intressant varför de inte satsat på en liknande teknik som Face ID.

 2. Esse says:

  Säkert, på båda. Men så är det en dyr telefon också :slight_smile:

 3. Esse says:

  De har ju ett avlångt hål i stället :slight_smile:

 4. Esse says:

  Men de hade fått plats med en sådan sensor i det avlånga hålet i stället, är poängen.

 5. Thor says:

  Var i ligger framtiden då?

 6. Itson says:

  Kommer inte ihåg att de ens nämnde något om ansiktsupplåsning när de presenterade telefonen. Finns la bara med som ett alternativ för de som verkligen vill använda det. En 2d bild. Är la endast Apple som lyckats göra en någorlunda lösning än så länge. Känns lite som en icke nyhet det här.

 7. Esse says:

  Male 20 Pro har högre säkerhet också.

 8. Andreas85 says:

  Inget man behöver satsa massa pengar på när de väljer fingeravtryck istället. Som inte behöver en lampa för att fungera i mörker eller hållas i rätt position. :upside_down_face:

 9. Esse says:

  Mörket är ju Apples grej annars!

 10. Andreas85 says:

  Det hade varit snyggt. Men tror det hoppat av tåget vad det gäller fingeravtryck. Blir ansiktet för hela slanten.

 11. Esse says:

  Skrev fel. Märket = Mörkret!

 12. Andreas85 says:

  Hehe jaha. Ja jo det funkar säkert. :slightly_smiling_face: Men likväl vet jag inte om man ska lägga någon större vikt på att s10 går att “lura” Står ju tydligt att det inte är ngt säkert sätt. :sweat_smile:

 13. Marcus_Attefors says:

  Det märkliga är att Samsung ens väljer att ha funktionen, klart det kommer att finnas många som inte läser och tror att ansiktsupplåsningen är fullt säker. Bättre att bara skrota det helt om Samsung själva inte ens tycker att det är en säker lösning.

 14. Esse says:

  Dessutom är det få andra telefoner som går att låsa upp med en video… även inom Android-världen.

 15. Andreas85 says:

  Ja kanske det. Men Samsungs grej är väl oxå att erbjuda kunder valmöjlighet. Lite tvärt om mot Apple. Låsa in och inte ge så mycket till till val.

 16. Marcus_Attefors says:

  I min värld är inte mest funktioner vinnaren utan den som har funktioner som faktiskt gör jobbet bra. Finns ju ingen vinning med att ha en funktion som låser upp telefonen som inte är säker. Keep it simple.

 17. Esse says:

  Så är det men det gäller att inte ge ett alldeles för långt rep för då riskerar användarna att hänga sig själva. Eller ännu värre - att man blandas in i en säkerhetsskandal.

 18. Andreas85 says:

  Nä det kan jag väl hålla med om iofs. Men ibland får man ta ngt dåligt med det bra. Och i just detta fall spelar det ingen roll om den finns där. Då det är ett icke-problem. Sällan man ser någon försöka låsa upp ens telefon.

 19. Esse says:

  Ja och nej, det beror ju på ur vilket perspektiv. FaceID är att föredra över TouchID om det går att använda överallt, och om det inte är säkert så går det inte att använda för betalningar och BankID = dåligt.

  Men det är ingen dealbreaker för de flesta Android-användare har inte fått känna på hur det är att ha sömlös verifiering :slight_smile:

 20. Andreas85 says:

  Varför är det att föredra? Varför är det smidigare? Nä känner inte att jag saknar det. :sweat_smile: Kommer det en resention på s10 snart​:grinning::wink: trots att den har så dålig ansiktsupplåsning. :sweat_smile:

 21. Marcus_Attefors says:

  Det är smidigare då det fungerar helt sömlöst med allt från lösenord på hemsidor till BankID, med fingeravtrycksläsare måste du aktivt föra fingret till en plats på telefonen medans med FaceID är det bara att använda telefonen.

  FaceID strular aldrig för mig längre och det gjorde fingeravtrycksläsarna så fort man var lite blöt om fingrarna eller kladdig. Sen att det fungerar i ett kolsvart rum är ju rent av magiskt också =)

 22. Andreas85 says:

  Okej. Ja det låter ju fantastiskt. :slightly_smiling_face: Kör ju med iris ibland för lösenord och sånt. Men nja det är väl inte helt smidigt. Fingeravtryck tycker jag funkar smidigt. Men kanske kan bli än smidigare :smiley: Men det får mig tyvärr ändå inte att vilja byta. :sweat_smile:

 23. Marcus_Attefors says:

  Nej det förstår jag! Man ska köra det man trivs bäst med =)

 24. Stefan_Sandstrom says:

  fingeravtryck när du använder skärmen,tangentbord etcetc.

 25. Marcus_Attefors says:

  Ser hellre en FaceID-lösning i framtida datorer också, så mycket skönare. Nu känns det ju dock redan som min dator är fri från lösenord då jag låser upp den med min Apple Watch automagiskt.

 26. Stefan_Sandstrom says:

  ja… och tänk dig om varje knapp på tangentbordet var fingeravtrycksläsare… eller musen?.

  Jag skriver detta från min telefon. som jag låste upp med ett fingeravtryck på skärmen… aldrig att faceid hade sett mig från den vinkeln…

 27. Esse says:

  Windows har ansiktsupplåsning, fungerar inte ens när jag har mina glasögon på mig…

 28. Stefan_Sandstrom says:

  nu ja… men om tekniken bli billigare.
  Hur många vill ha en kamera stirrandes överallt?.

 29. Marcus_Attefors says:

  Har svårt att se att varje tangent ska ha en sensor inbyggt och att det någonsin kommer bli speciellt billigt att implementera faktiskt.

  Varenda laptop har ju en kamera som stirrar på en redan idag, så blir ju ingen skillnad om man kastar in FaceID-tekniken där .

Fortsätt snacket i Bubblan!