Skrivet den 25 juni 2019 kl 09:46 av SmartaHem3 kommentarer1102

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen

Samsung lanserar SmartThings i Sverige
One hub to rule them all?

Samsung meddelar idag att de har lanserat SmartThings i Sverige och nu går det att köpa deras Smart Hub V3. Med hubben kan du koppla ihop dina vitvaror, TV-apparater, ljudanläggningar, element, belysning och mycket mer och sedan styra allt via Samsungs egna app. I appen går det även att skapa olika scenarion och SmartThings bygger på ett öppet ekosystem.

Deras nya hub stödjer både ZigBee och Z-wave vilket gör att de flesta smarta prylarna går att koppla till hubben. Samsung skriver i sitt pressmeddelande:

”Vill du känna dig trygg med att kaffebryggaren slås av när du låser ytterdörren eller skapa en mysig middagsstämning med belysning och musik genom en enkel knapptryckning? Det och mycket mer blir möjligt med SmartThings som gör det enklare för fler att komma igång med smart, uppkopplad teknik i hemmet. SmartThings är ett öppet ekosystem som bygger på nya Smart Hub V3 som kan koppla samman Samsungs produkter och tusentals andra smarta produkter från andra tillverkare.”

Hubben kostar 920 kronor på Samsungs svenska hemsida men de flesta återförsäljarna så som Webhallen verkar sälja den för 899 kronor. Vill du läsa mer om Samsung SmartThings kan du göra det här.

Tack Rickard Wahlander för tips.

Kommentarer

  1. Anders_Malmgren says:

    Jävligt bra pris! De flesta Z-wave hubbar kostar minst det dubbla. Kanske blir byta till denna om den visar sig bra. Har en Vera plus som efter firmware upgraden för någon månad sedan är okej. Men den lämnar mycket att önska

  2. mrTravolta says:

    Men är detta ett alternativ till Homey? Koppla ihop prylar är ju bara en del, skapa flöden och få den att interagera är ju det man vill åt.

  3. EliasH says:

    För en tredjedel av priset är det ett betänkvärt alternativ beroende på vad man behöver göra.

Fortsätt snacket i Bubblan!