Skrivet den 16 januari 2019 kl 15:22 av Internet, Nyheter, SpelKommentarer inaktiverade för Sårbarhet i Fortnite upptäckt277

Sårbarhet i Fortnite upptäckt
Tar del av ljud i hemmet

En sårbarhet i spelet Fortnite som tar del av ljud i hemmet upptäcktes nyligen av säkerhetsföretaget Check Point. Fortnite har nästan 80 miljoner spelare världen över och är populärt på alla spelplattformar, inklusive Android, iOS, Windows samt på konsoler såsom Xbox One och PlayStation 4.

Om sårbarheten utnyttjades skulle den ha gett hackaren full åtkomst till användarkonton och personliga uppgifter. På så sätt skulle hackare kunnat köpa bland annat valuta i spelet med hjälp av offrets kreditkortsuppgifter, Det ska även ha gått att avlyssna på konversationer i spelet och ljud runtomkring.

Tidigare har spelare av Fortnite lurats att besöka webbsidor, för att till exempel få spelvaluta genom ett sk. bedrägeri. Den här gången handlar det om att spelare har kunnat utnyttjas utan att de lämnat ut sina kontouppgifter. En spelare har bara behövt klicka på en skapad phishing-länk för att falla offer för bedrägeriet.

Enligt Check Point har den potentiella sårbarheten uppstått då två av Epic Games subdomäner varit mottagliga för skadlig omdirigering.

Check Point har informerat Epic Games om sårbarheten som nu är åtgärdad. Båda parter rekommenderar alla användare att vara vaksamma när de utbyter information digitalt. Ifrågasätt även legitimiteten av länkar till information som finns på användarforum och andra webbplatser.

Via Pressmeddelande

Comments are closed.