Skrivet den 6 maj 2014 kl 10:06 av Nyheter4 kommentarer21890

Se dina sparade lösenord i iCloud-nyckelring

I och med lanseringen av iOS 7 fick användare möjlighet att synkronisera alla spara inloggningsuppgifter mellan iOS-enheter och Macar.

Slår du på iCloud-nyckelring på dina Apple-enheter kommer alla sparade lösenord att synkroniseras sömlöst mellan dina enheter, och så fort du kommer till en webbsida med sparade inloggningsuppgifter finns dessa tillgängliga att skrivas in automatiskt.

Tyvärr fungerar detta enbart i Apples egen webbläsare, Safari, till skillnad mot andra lösenordshanterare som 1Password och Lastpass som fungerar i nästa alla webbläsare. Önskvärt vore om Apple utvecklade plugins för iCloud-nyckelring för andra webbläsare än Safari, något som dock känns högst osannolikt.

Men medan vi väntar (kan ta ett tag…) visar vi här nedan hur du gör för att komma åt dina sparade inloggningsuppgifter både på Macen och på dina iOS-enheter.

Se dina sparade inloggningsuppgifter i iOS:

Gå till Inställningar->Safari->Lösenord och autofyll och välj ”Sparade lösenord”. Där listas alla dina sparade inloggningsuppgifter, och för att få tillgång till dem måste du ange din lösenkod, vilket oftast är en 4-siffrig kod.

Lösenord i iOS

Se dina sparade inloggningsuppgifter på Mac:

På Macen finns inloggningsuppgifterna att hitta i inställningarna för Safari. Under fliken ”Lösenord” hittar du en lista på alla webbisdor vars inloggningsuppgifter finns sparat.

Kolumnerna som listar webbsideadress och användarnamn visas i klartext, men för att se de sparade lösenorden krävs att du anger ditt lösenord till datorn, vilket är detsamma som när du exempelvis loggar in på datorn, ändrar systeminställningar, med mera.

lösneord i Mac OSX

4 kommmentarer på Se dina sparade lösenord i iCloud-nyckelring

 1. Dan skriver:

  Hade inte koll på att dom var så osäkra i iOS. Tur att man har fingeravtrycksläsare, för annars hade lösenkoden varit allt annat än säker, är ju hur lätt som helst att se någons kod när hen låser upp telefonen, svårare att inte se den…

 2. Amnell skriver:

  Om jag inte minns helt fel så måste man ha en lösenkod för att ha iCloud-keychain, så det blir aldrig så att man kan se lösenorden utan att mata in en kod.

 3. Dan skriver:

  Javisst, men en kod som man slår in tiotals gånger per dag och som alla i närheten kan se är inte speciellt säker…

 4. Thor skriver:

  När telefonen ställs in för användning utav iCloud nyckelring så får användaren frågan gällande om samma kod eller en annan unik kod ska användas.