Skrivet den 16 december 2018 kl 21:39 av Internet, Nyheter1 kommentar439

Se om du drabbats av Facebooks senaste läcka
Är dina bilder på vift?

Under föregående vecka så framkom det att Facebook haft ytterligare än läcka på sin plattform.

Läckan består i att tredjepartsappar som du gett tillåtelse att se dina bilder på din tidslinje kunnat komma åt dina andra bilder, även sådana som bara laddats upp men inte publicerats någonstans.

Nu har Facebook gått ut med ett enkelt sätt att kontrollera om dina bilder har läckt utanför var du har gett tillåtelse till. Det är en hemsida där du enkelt går in på och så meddelar Facebook om någon av de appar du tidigare gett tillåtelse att även haft åtkomst till dina andra bilder.

I normalfallet delar Facebook foton som du har publicerat på din tidslinje med dessa appar, men ett fel uppstod mellan 13 och 25 september 2018, vilket gav utvecklare åtkomst till andra foton, exempelvis sådana du har publicerat i Facebook-händelser eller laddat upp men inte publicerat.

Problemet vi löste rör hur appar använder vårt API för att få åtkomst till dina tidslinjefoton efter att du har gett dem behörighet att göra det och rör inte dina inställningar för inläggssekretess. Vi ber om ursäkt för detta och instruerar utvecklarna att ta bort fotona. Utvecklarna kan sedan få åtkomst till den uppsättning foton som normalt skulle ha delats.

här är länken igen om du missade den ovanför i texten

 

En kommentar på Se om du drabbats av Facebooks senaste läcka

  1. Ken Burns Effect skriver:

    Enklast är ju inte ha något FB-konto, ha ha, In Your Face Zuckerberg!!