Skrivet den 15 januari 2019 kl 11:46 av SmartaHemKommentarer inaktiverade för Homey v2 och andra nyheter från Homey811

Homey v2 och andra nyheter från Homey
Homey Pro och Homey (Early 2019)

Hemautomatiseringssystemet Homey får idag en rejäl uppdatering i form av Homey v2.0. Syftet med V2 är bland annat att göra mobilen till huvudfönstret mot ditt automatiserade hem.

Andra fördelar med V2 är att dina Insights sparas i mer än 2 år. Viktigt att tänka på är dock att du säkerhetskopierar de gamla innan uppdatering annars så sparas de inte.

Spellistor och musikkällor är borttaget utan tanken är att du i stället kan styra dina högtalare direkt. Borttaget är också möjligheterna till trigga events baserat på samtal i Android.

Variabler kan skapas och underhållas direkt via appen. Stöd finns nu också för webhooks och web request för dig som vet hur du kan bemästra det.

Appen får en skärmsläckare med vädret som både skall både vara snygg och användbar. Vädret sparas också som en Insight och kan användas som taggar i en Flow.

Säkerheten och prestandan har de också jobbat med en hel del.

Exprimentverkstad

Nu finns också expriment vilket är skaparna Athoms ställe att testa saker men som de inte kan garantera full funktionalitet på. Bland de finns nu Apple HomeKit, Virtuella enheter samt möjlighet att använda inbyggda mikrofonen.

Homey Pro

För 399 euro kan du få hårdvaran Homey Pro senare i februari. Då får du en kraftfull liten rackare på 1 GHz Dual Core-processor och 1 GB ram. Du kan installera upp till 40 appar på den jämfört med vanliga som hanterar 20.

Homey (Early 2019)

Nya Homey-hårdvaran kommer med Homey v2 och de förändringar som gjorts är att man tagit bort NFC och mikrofonen men motiveringen att de sällan användes. Priset för den landar på 299 euro.

 

 

Comments are closed.