Skrivet den 5 februari 2019 kl 15:17 av SonosKommentarer inaktiverade för Sonos AMP redo att förbeställas753

Sonos AMP redo att förbeställas
Leverans 12 februari

Sonos nya AMP går nu att förbeställa via Sonos webbsida. AMP:en är till för dig som vill använda Sonos ekosystem men koppla in egna högtalare. Den har 125 watt per kanal. Den har både Wifi och ethernet-port. Den stödjer HDMI-ARC så du kan styra den med tevens fjärrkontroll.

Den har också touch-kontroller på framsidan för att kicka igång nästa låt, gå tillbaka eller ändra volymen.

Det står inget om AirPlay 2-stöd men enligt Appleinsider så skall det komma lagom till lanseringen. Google Assistant och Alexa-stöd kommer ej finnas då den inte har någon mikrofon.

Nya högtalare

Samtidigt berättar Sonos om sitt samarbete med högtalaretillverkaren Sonance nu resulterat i högtalare för väggen och taket samt en utomhushögtalare.

In-Cealing kostar ca 7000 kronor paret, är runda och monteras i taket. Gallret går att måla i samma färg som taket.

In-Wall är fyrkantiga och sätts in i väggen. Även här är det galler som kan målas. Priset är det samma, ca 7000 kronor.

Outdoor kan sättas utomhus och lovas klara allt hemskt som väder och vind annars vill förstöra teknik med så som luftfuktighet, vatten, värme, UV-strålning och för att inte tala om de där minusgraderna. Priset är ca 9000 kronor för ett par.

Dessa kan också förbokas idag och släpps på marknaden 26 februari. Utomhushögtalaren får vi dock vänta på tills i april men samtliga tre högtalare ser ut att få stöd för AirPlay 2.

 

Comments are closed.