Skrivet den 23 januari 2019 kl 07:53 av Hemelektronik, Leksaker, SmartaHemKommentarer inaktiverade för Sonys Robothund kommer i ny päls1038

Sonys Robothund kommer i ny päls

Sony har i olika omgångar uppdaterat sin robothund Aibo. Senast fick den LTE uppkoppling och för en liten månadskostnad på ca 250kr så synkade den med Sonys servrar för att uppdatera ”personligheten” hos robothunden utifrån hur du tog hand om den och lagra foton från hundens kamera.

Aibo har fullt med leder (22st) som göra att den kan vrida och luta på huvudet och kroppen. Den kan leka med bollar, göra vacker tas, vifta på svansen och klia sig. Den har en kamera i nosen, 4 mikrofoner som den tar emot kommandon genom, en högtalare för skall. Robothunden kan också skapa kartor av rummen den befinner sig i för att bättre interagera i dessa.

Hunden är populär i Japan, hos de som av olika anledningar inte kan äga en hund och på sjukhus för barn.

Fram till nu har hunden enbart kommit i vitt, vilket har gett den ett klassiskt futuristiskt utseende. För att råda bot på detta har Sony nu släppt en ny skrud till robothunden. Den nya färgen är en trefärgad ”päls” och kommer att börja säljas 1 februari. Den finns att förhandsboka i Japan för den nätta summan 26127 sek ($2899).

Via: Mashable

Källa:Sony

Comments are closed.