Skrivet den 5 februari 2019 kl 16:09 av SpelKommentarer inaktiverade för Det här är Apex Legends475

Det här är Apex Legends
Teknikveckan utbildar

Apex Legends var en ganska så väl dold hemlighet när det lanserades häromdagen men på bara några timmar kom man upp i hela en miljon spelare. En bit från Fortnites över 70 miljoner spelare per månad.

Men tro oss när vi säger att Apex kommer vara på ungarnas läppar framöver – och många vuxnas. Anledningen är att det är tillräckligt likt Fortnite men ändå tillräckligt olikt för att bli unik.

Vad är Apex?

Precis som Fortnite och PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) är det ett så kallat Battle Royal spel. En spelmekanik där det handlar om att vara den sista överlevande kvar på banan. Antingen som individ eller laget du är med i.

Vem har gjort det?

Utvecklarna heter Respawn Entertainment och är kända för att skapat Titanfall-serien. En spelserie i två delar med fokus på mer traditionell multiplayer där du blandar stora Mech-robotar och vanliga fotsoldater om vartannat. Apex baseras i samma så kallade universum men det går enbart att springa runt själv, inga vandrade metallhögar här inte.

Upplägg?

Till skillnad mot Fortnite och PUBG är Apex ett FPS (First Person Shooter) vilket betyder att du ser det karaktären ser i stället för att se karaktären bakifrån. Vidare är det inte nödvändigtvis så att du inte får fortsätta om du blir nerskjuten utan om dina medspelare lyckas med vissa förehavanden under en kort tid efteråt kan du komma tillbaka i spelsessionen. Lagen består alltid av tre spelare.

Dessa spelare väljer olika så kallade Legends och ger den individuella egenskaper. Varje spelare i ditt lag måste välja en unik egenskap. Lite som Overwatch från Blizzard men från start finns det bara åtta varianter.

Kostnad och tillgänglighet?

Apex kostar inget att ladda hem och börja spela. Det finns till Windows via EAs spelportal Origin, Playstation 4 och Xbox One. Spelet finansieras genom mikrotransaktioner men fokus ligger på det kosmetiska. Det går inte att köpa sig till bättre utrustning.

Varför blev det sådant intresse?

Apex verkar rent grafiskt träffa mitt i prick, det är inte lika ”barnsligt” grafiskt som Fortnite samtidigt som det inte ser helt blodallvarligt ut. Vidare är möjligheten att välja en klass att specialisera sig på något som tilltalar många – detta i kombination med hela Battle Royal-upplägget och det faktum att det inte kostar något att börja spela gör att Apex Legends är något vi lär få se och höra betydligt mer av.

 

Comments are closed.