Skrivet den 23 maj 2019 kl 10:14 av Spel3 kommentarer523

Det här är Playdate
Gameboy 2.0?

Panic som ligger bakom det populära indie-spelet Firewatch har nu visat upp sin nästa satsning som är en handhållen spelkonsol med en design som väcker vårat ha-begär ordentligt.

Enheten är inte mycket större än en iPhone och måtten är 74mm  ×  76mm  ×  9mm, den har WiFi, ett hörlursuttag, högtalare, Bluetooth och en USB-C-port. På sidan av enheten sticker det ut en liten vev som används delvis som spelkontroll i vissa av spelen. Enhetens skärm visar enbart svartvitt och är på 2,7” med en upplösning på 400 x 240.

Enheten kommer att lanseras tidigt 2020 och kommer vid starten erbjuda 12 spel som ingår kostnadsfritt och dessa är utvecklade av olika indie-utvecklare som Keita Takahashi, Zach Gage, Bennett Foddy och Shaun Inman. De tolv spelen kommer att lanseras veckovis och laddas ned via WiFi och bolaget kallar detta första säsongens spel.

Priset ligger på 149 dollar och det går redan nu att skriva upp sig på deras väntelista om man skulle vara sugen på att köpa sig ett exemplar.

Via Macrumors

Kommentarer

  1. Gurra says:

    Antagligen rätt meningslöst men jag gillar initiativet och retro-känslan. Kan mer än tänka mig att spendera $149 för den.

  2. Esse says:

    Allt som Panic gör vill man ha!

  3. Gurra says:

    Ja, lite så är det!

Fortsätt snacket i Bubblan!