Skrivet den 16 februari 2019 kl 07:12 av Internet, Nintendo, SpelKommentarer inaktiverade för Ersättning för alla som blivit invaderade av Pokemontränare723

Ersättning för alla som blivit invaderade av Pokemontränare
Ibland kan det vara bra att ha distans till saker och ting

För några år sedan så tog spelet Pokémon Go världen med storm. Människor gav sig ut överallt för att snurra på PokeStop och försöka fånga Pokémon monster. Niantic, skaparna bakom spelet, fick ganska strax därefter en gruppstämning mot sig av arga hemägare som hävdade att deras hem plötsligt blivit tillhåll för invaderande Pokémontränare bara för att PokeStop i spelet var placerade där deras hem låg.

Det kan i värsta fall bli ett tomt Pokémon Go framöver

Nu har har parterna i målet nått en överenskommelse där Niantic bland annat ska vara mer responsiva i de klagomål som inkommer till dem från privata markägare och då ta bort eventuella Gym och PokeStops som är på eller för nära några boenden.

Framöver kommer hemägare kunna kräva att Gym och PokeStop inom spelet som är 40 meter från deras bostad tas bort. Niantic krävs även att upprätthålla en databas över alla klagomål som inkommit till dem. Niantic ska även ha en notis i spelet så fort det är mer än 10 spelare som samlas på samma ställe som påvisar spelarna att vara respektfulla kring andra människors egendom.

De som drivit gruppstämningen mot Niantic kommer att få 1000 dollar var, alla andra markägare som sedan gått med i gruppstämningen kommer att få en 100 metersbuffert mellan dem och alla Gym och Pokéstop som finns.

Även om parterna är överens så skall allt godkännas av en domare. Om det då gå igenom så är detta något som kan påverka framtida rättegångar kring hur mycket ansvar ett företag har för virtuella saker och dess påverkan i den faktiska världen.

Via: Engadget

Via: Hollywood Reporter

Källa: Northern Distric Court of California

 

Comments are closed.