Skrivet den 6 mars 2019 kl 10:08 av Microsoft, SpelKommentarer inaktiverade för Microsoft ryktas lansera Xbox One utan diskläsare i maj246

Microsoft ryktas lansera Xbox One utan diskläsare i maj
Förhandsbokningar drar igång i april

Om du vill köpa en Xbox One lite billigare så kan du snart få chansen om du är villig att skippa diskläsaren och köpa alla spel digitalt.

Det är Windows Central som idag skriver att det har kommit lite nya rykten kring Microsofts nya konsol som gått under kodnamnet ”Maverick”. Den uppdaterade Xbox One konsolen ryktas heta ”Xbox One S All-Digital Edition” och förhandsbokningarna ska dra igång under april – med leverans i maj.

Detta kan vara ett sätt för Microsoft att se hur reaktionerna blir och även hur bra konsolen säljer då framtiden förmodligen inte innehåller en konsol som tar emot fysiska skivor utan där vi istället går över helt till digitalt. Det finns några fördelar med digitala spel och det är att det går att ladda ned spelet innan det har släppts om man förhandsbokar, vilket gör att man kan börja spela direkt när ett spel släpps. Det är även väldigt enkelt med returer, vilket gör att man slipper åka tillbaka till butiken. Något som dock saknas är att kunna sälja spelen vidare och om vi ska gå över helt till digitalt så känns det som att det är en sak som måste implementeras.

Microsoft satsar även hårt på sin egna variant av Netflix där man för en slant varje månad får tillgång till ett stort bibliotek av spel – en tjänst som Microsoft kallar Game Pass.

Via WindowsCentral

Comments are closed.