Skrivet den 14 november 2018 kl 11:07 av Apple, Bilar, Nyheter3 kommentarer389

Steve Wozniak tror inte på självkörande bilar
Tekniken är långt ifrån redo

Medgrundaren av Apple, Steve Wozniak har i en intervju med CNBC sagt att han inte tror att självkörande bilar blir verklighet på många år då tekniken är långt ifrån mogen.

Utöver att tekniken inte är redo så säger Wozniak även att vägarna inte är anpassade för självkörande bilar – men något som han tror är framtiden är assisterad körning.

Assisterad körning innebär att föraren fortfarande har kontrollen över bilen men med diverse hjälpmedel så som sensorer och kameror kan bilen hjälpa till att undvika olyckor, stanna vid rödljus automatiskt och även agera på stoppskyltar och annat. Wozniak säger även i intervjun att han en gång i tiden hoppades på att Apple skulle bli först ut med en helt självkörande bil.

Via CNBC

 

3 kommmentarer på Steve Wozniak tror inte på självkörande bilar

 1. steffo76 skriver:

  Man behöver inte vara grundar av apple för att förstå att självkörande bilar är ganska långt bort.
  Visst. På motorväg funkar det fin fint….tills det är vägarbete där. Eller tills vägen är spårig och det regarna(Alla tesla förare känner igen denna)

 2. MrHSW skriver:

  Kan rekommendera Joe Rogan avsnitt #1188 med AI forskaren Lex Fridman.

  Han tar upp just detta. Det ligger långt fram och den typen av AI vi har idag behöver fortfarande input från människor. Så länge det är så så finns det utrymme för fel.

 3. Marcus Attefors skriver:

  Tack för tips! Ska lyssna!