Skrivet den 4 mars 2019 kl 15:42 av Film & serier, Streaming2 kommentarer1449

I natt hade Leaving Neverland premiär på HBO
Internet är tvådelat

Den omtalande dokumentären om världens största popstjärna Michael Jackson hade premiär 02:00 i natt svensk tid och internet har minst sagt blivit tvådelat efter dokumentärens första avsnitt har visats.

Dokumentären Leaving Neverland tar upp ett ämne som många av Michaels fans inte tycker om eller vet hur de ska hantera. Det är de upprepade anklagelser som Jackson fick under 90-talet rörande sexuella övergrepp på minderåriga. I dokumentären som visades på amerikanska HBO får vi höra berättelserna från Jimmy Safechuck och Wade Robson om vad som hände bakom stängda dörrar på Neverland – och det är på detaljnivå.

Reaktionerna efter dokumentärens första avsnitt har varit massiva där många fortfarande säger att det hela bara är en lögn för att tjäna pengar medans många andra säger att personerna i dokumentären talar sanning. Flera personer uppger även att det var psykiskt jobbigt att se dokumentären då vissa detaljer som Wade och Jimmy lämnar skapar obehagskänslor. Michael Jacksons mamma och tre barn har lämnat in en stämningsansökan mot HBO där de kräver bolaget på närmare en miljard svenska kronor.

Dokumentären går ännu inte att se i Sverige men SVT har plockat upp dokumentären och den kommer att gå att se på SVT Play den 9 mars.

2 kommmentarer på I natt hade Leaving Neverland premiär på HBO

  1. Nedroj skriver:

    Tvekar inte en sekund på att han var ett litet äckel bakom stängda dörrar.

  2. Varg i Veum skriver:

    Orkade inte vänta till SVT visar den utan laddade ner. Rekommenderar den starkt! Man har ju genom årtiondena hört dessa rykten. Lite konstig filur var han ju tänkte man då han hade sån fäbless för barn. Såg en intervju med honom för många år sen när han genom den försökte rentvå sitt namn (vill minnas det var i samband med att han blev häktad och klä av sig naken) Det som slog mig då var hur han undvek frågan om han hade haft sex med de barn som påstod det.
    Han svarade alltså inte ja eller nej utan svaret var ”jag skulle aldrig skada barn” I hans, och andra pedofilers, huvuden skadar de ju inte barnen (då pratar vi inte sadistpedofiler) när de har sex eftersom de ser det som ”frivilligt”, efter att ha blivit groomade. Pedofiler menar på att de psykiska skadorna kommer sig av att samhället ser så negativt på pedofilsex. När jag hörde dom välbekanta orden från honom mina tvivel.
    (Kan nämna att jag under 90-talet hängde på pedofilforum för att försöka förstå, så man fick en inblick i hur deras tankevurpor fungerar)