Skrivet den 27 januari 2019 kl 21:26 av Film & serier, Streaming1 kommentar436

Söndagstips: Fyre – The Greatest Party That Never Happened
Finns att se på Netflix

Supermodeller, en ö i Bahamas som tidigare ägts av Pablo Escobar, JaRule och en framgångsrik ung entreprenör vid namn Billy McFarland – vad kan gå fel?.

I praktiken låter det som världens häftigaste fest och JaRule och Billy McFarland satte ett gäng supermodeller på ett flyg och spelade in en reklamfilm för eventet. Under vistelsen på ön i Bahamas fick dessa modeller även i uppgift att ta bilder och lägga upp i sociala medier för att få upp en ordentlig hype. När reklamfilmen väl var lanserad så sålde 95 procent av biljetterna slut på 48 timmar.

Biljetterna till lyxfestivalen gick att köpa i olika paket där det gick att välja på att bo i lyxvillor eller exklusiva tält med utsikt över det turkosa vattnet. Fem månader senare skulle Fyre Festival gå av stapeln, men inget blev som i reklamfilmen. Istället för att erkänna att pengarna var slut och eventet var en flopp så flögs alla tusentals gäster ned till Bahamas, men istället för lyx möts de av dyngsura tält och ostmackor.

Fyre Festival är en dokumentär där man får följa planeringen av festivalen från start till slut och det är ett bedrägeri utan dess like som drabbar både personerna som köpte biljetter och de boende som anlitades att bygga upp festivalen i Bahamas. Serien finns att streama för Netflix och är ni sugna att titta på den kan ni klicka er vidare här.

En kommentar på Söndagstips: Fyre – The Greatest Party That Never Happened

  1. deejaymag skriver:

    Klart sevärd!