Skrivet den 5 februari 2019 kl 09:12 av Streaming6 kommentarer432

YouTube Kids kommer till Sverige

Den betydligt mer kuraterade versionen av YouTube för barn kommer till Sverige. Använder du Family Link och barnen är under 13 är det också den enda versionen av YouTube som fungerar.

Innehållet styrs av både automatiskt och av människor, hemskärmen kontrolleras dock helt av mänskliga redaktörer.

Ansvarig chef för YouTube Kids har följande att säga ”Det kommer inte att finnas mängder med material på svenska, men tillräckligt för att förse svenska barn med ett skräddarsytt underhållningsalternativ”.

Appen laddar du hem via Play Store.

Via Di Digital.

6 kommmentarer på YouTube Kids kommer till Sverige

 1. mrTravolta skriver:

  Men ni som är smarta. Ska jag då sätta upp ett Gmail-konto till min sexåring eller kan hon använda mitt under FamilyLink? Någon som vet?

 2. XiPingpong skriver:

  Ja det gäller ju att skapa ett YouTube-beroende så tidigt som möjligt i livet, och att vänja dem vid att ständigt påverkas av reklam för att lura av dem deras föräldrars pengar! YouTube är med sina algoritmer avsett att vara beroendeframkallande, för att kunna visa så mycket reklam som möjligt! Algoritmerna låser dessutom in användaren i dennes egen privata bubbla av ”verkligheten” där det man sett och gillat tidigare avgör vad man får se härnäst!

 3. Fredrik Dahlin skriver:

  Man kan ju välja vad man vill se genom sök dock. Däremot håller jag med att man blir påverkad av alla förslag osv. o man kollar ofta på sådant o inser i efterhand att man kollat på klipp man absolut inte hade behövt göra.

 4. Esse skriver:

  Det beror på lite på vad du vill styra :)

 5. GladaAnkan skriver:

  Jag undrar också.

 6. GladaAnkan skriver:

  Kommer eller har kommit? Det går ju att ladda ner appen?