Skrivet den 14 februari 2019 kl 01:41 av HemelektronikKommentarer inaktiverade för Genomgång och svenska priser Samsungs TV-nyheter för 20193075

Genomgång och svenska priser Samsungs TV-nyheter för 2019
QLED till (nästan) alla!

Samsung presenterade idag hela sin TV-linje för den Europiska marknaden. QLED är bolagets teknik för att få fram riktigt svart svärta och är en konkurrent till OLED-tekniken och kommer till ännu fler modeller.

Dessa modeller för i år är att designmodellerna The Frame och återlanserade Serif.

Alla modeller har för året fått bättre och mer precist bakljus vilket utlovar både djupare svärta och bättre betraktningsvinkel. Hur mycket bättre är upp till vilken modell du väljer. Du har hela listan längre ner.

AI är som bekant en grej nådens år 2019 och Samsung pratar om sin Quantom Processor som skall skala bildens upplösning, ljusstyrka, bildkvalitet och även optimering av ljudet för att passa det som vi tittar på för stunden.

Alla modeller stödjer HDR10+, i Sverige får vi stöd för Apple AirPlay 2 och iTunes Movie Store samt Google Assistant. Om du kan lura teven att du befinner dig i USA och andra kompatibla länder stöds även Amazon Alexa. Självfallet finns Samsungs egna Bixby-assistent.

Slutligen finns det ännu fler bakgrunder att välja på i de modeller som har det så kallade Ambient-läget, där TV-modellerna extraknäcker som strömsnål tavla på väggen.

De flesta modeller börjar skeppas i slutet av mars medan The Frame och Serif kommer ut på marknaden i april.

Längst ner hittar du också en videogenomgång av produkterna.

Utbud och priser

RU7105 & RU7305

Dessa finns i upp till 75 tum och nytt för i år i denna budgetklass är möjligheten för modellen att känna av vad som är inkopplat i HDMI-porten och kan styra det med tevens fjärrkontroll. Vidare så sätter den teven i spelläge om det är en spelkonsol som ansluts och anpassar bildresponsren till denna. Detta fanns bara i de dyrare versionerna tidigare. Vidare har de fått bluetooth så att trådlösa hörlurar kan anslutas.

7305 är kurvad medan 7105 är rak.

Rekommenderat pris: Ca 5500 – 22000 kr beroende på storlek.

RU8005

Med RU8005 går priset upp ett snäpp och för det får du en mer avancerad panel som skall vara bättre på rörelskärpa (från 55″ och uppåt). Betraktningsvinkeln lovas vara bättre och så även när teven är kopplad mot en spelkonsol eller PC.

Med funktionen Dynamic Black Equalizer är det lättare att se vad som händer i spels mer mörkare partier. Huruvida det är fusk eller inte att lättare se motståndare som gömmer sig är upp till var och en.

Pris: Ca 10 000 – 35 000 kr beroende på storlek.

Q60R

Vill du ha QLED men har begränsad budget är det denna du skall välja. Utöver processorer och nya sensorer för att bli bättre på uppskalning av material och anpassa ljud och bild efter rummet så har den även fått mer innehåll för ambientläget. Det vill säga när teven extraknäcker som en tavla.

Pris: Ca 8000 – 40 000 kr beroende på storlek.

Q70R

Väljer du till Q70R i stället så får du även bättre bakljus och bättre ljusfördelning då den kan anpassa svärtan och ljusfördelningen på bara vissa delar av skärmen. Du får också en separat woofer för bättre ljud. Finns i upp till 82 tum.

Pris: Ca 13 000 – 47 000 kr beroende på storlek.

Q80R

Alla är QLED-teves är jämlika men vissa är mer jämlika än andra. Med Q80R får du ett nytt ljuskontrollsystem som Samsung döpt till Q Ultra Wide Angle och riktar bakgrundsljuset direkt mot fronten vilket skall minimera ljusläckor (vi vill ju inte ha några sådana) samt utlovar ännu mer fantastisk svärta och motverkar clouding. Betraktningsvinkeln från sidorna utlovas vara är betydligt bättre och dessutom reflekterar den mindre än övriga modeller, något som Samsung döpt till Ultra Black Elite.

Pris: Ca 21000 – 27 000 kr beroende på storlek.

 

Q85R

Som ovan men kommer med One Connect Box så du har bara en sladd mellan teven och tevebänken. Med No Gap Wallmount ligger den kloss-an mot väggen. Fjärrkontrollen som följer med är Samsungs premiumfjärr i metall.

Pris: 24 000 – 45 000 kr beroende på storlek.

Q90R

Flaggskeppet utan kompromisser. Allt som ovan plus lite till på de flesta plan, processorn är fetare, HDR är mer verklighetstroget och även denna kommer med One Connect Box, No-Gap Wallmount och så är den så klart snyggaste av dem alla.

Pris: Ca 27 000 – 55 000 kr beroende på storlek.

Q95R

Ok då, det finns en teve som slår till och med Q90R. Med denna modell får du 8K och det i upp till 60FPS. Teven kan även fås i upp till 98 tum. Teven klarar av allt material till 8K.

Pris: Ca 50 000 – 100 000 kr beroende på storlek.

The Frame 3.0

Tänk Q60R som ser ut som en tavla. Det betyder alltså att årets upplaga av The Frame baseras på QLED. Här kommer även One Connect Box och No Gap Wallmount så du kan få teven att se ut precis som en tavla. The Frame finns även i år upp till 65 tum. Valet av konst att ”hänga på väggen” är utökat till 1 000 stycken.

Pris: Ca 13 000 – 22 000 kr beroende på storlek.

Serif 2.0

Serif återkommer i år och även den med QLED. Tv-modellen som ser ut som stående tavla eller målarduk kommer i större storlekar än förutom och kommer nu säljas i upp till 55 tum. Serif 2.0 kan även extraknäcka som bluetooth-högtalare. Den har även NFC så det räcker med att lägga din Android-telefon på teven för att börja spela.

Pris: Ca 12 000 – 17 000 kronor beroende på storlek.

Comments are closed.