Skrivet den 8 januari 2019 kl 10:48 av DelningsekonomiKommentarer inaktiverade för Svenska Taxiförbundet anklagar Uber för skattefusk297

Svenska Taxiförbundet anklagar Uber för skattefusk
Gentlemannen och bilen på fotot är sannolikt inte det du kommer åka i

Svenska Taxiförbundet menar att Ubers förare skattefuskar i stor utsträckning. Genom stickprovskontroller utförda av ett säkerhetsbolag menar man att 68 procent av det inkörda beloppet inte redovisas.

I endast 19 av 112 fall var det samma belopp på kvittot som mailades ut som det stod på taxametern.

Genom detta agerandet anser Taxiförbundet att Uber undanhåller runt 700 miljoner från Skatteverket varje år enbart för körningar i Stockholm.

– Ubers förare slår antingen in ett mycket lågt fast pris i taxametern eller låter taxametern stå i läget ”ledig”. Enligt undersökningen kan ett fast pris på bara fem kronor slås in för en resa som i Ubers app debiteras med flera hundra kronor – Säger Claudia Skubla, Förbundsdirektör i ett pressmeddelande.

För att få fram siffran på 700 miljoner antar man att Uber har 1500 bilar i Stockholm med en omsättning på 1 miljard kronor per år.

Svenska Taxiförbundet företräder Sveriges taxiföretag och har 220 beställningscentraler kopplade till sig vilket motsvarar runt 70 procent av taxibranschen. Förbundet har sedan Uber kommit varit kritiska till affärsmodellen. Uber är inte anslutna till Svenska Taxiförbundet.

Läs hela rapporten.

Comments are closed.