by • 18 juni, 2010 14:00 • Tävlingar25 kommentarer329

Fredagstävling – snabbast vinner!

Fredagstävling på Allt om Mac!

Idag är det fredag och trots att det finns risk för regn i helgen (iaf här nere i Skåne) så är det alltid en fin känsla när klockan börjar närma sig kvart i dags-att-varva-ner och man ser fram emot två dagar ledigt.

För att välkomna helgen tänkte vi arrangera en liten tävling här på Allt om Mac där de åtta första medlemmarna att maila sitt användarnamn och rätt svar till [email protected] vinner, rakt av, inga konstigheter. Tävlingen är nu avgjord, se nedan!

Bland priserna har vi flera olika iPhone-skal, iPhone-laddare och hållare till bilen plus lite annat smått och gott.

Frågorna:

 1. Som ni kanske har märkt den senaste tiden så tycker vi på Allt om Mac om film och videos. Vi har både gått ihop med AppTV och börjat expirementera med det vi kallar MacTV, spännande tider helt klart! Apple tycker också om video och har tagit fram ett lättanvänt program för att skapa just detta. Om man vill lära sig lite mer om det programmet så kan man titta på en guidad tur med en väldigt pedagogisk och karismatisk man, men vad heter han?
 2. Det är alltid kul att vara ett Apple-fan och just nu tycker vi att det känns lite extra roligt med tanke på allt nytt. iPad, iPhone 4, nya Mac Mini osv, plånboken suckar djupt redan nu. Och vad vore alla dessa prylar utan sina fantastiska tillbehör? För en av nyss nämnda produkter finns ett tillbehör som visas tillsammans med en ”spelglad” tjej, vilken färg har ramen på hennes glasögon?
 3. Apple har alltid lyft fram musiken som en del av våra liv och nu i dagarna släpptes iTunes 9.2 som enligt många blivit både trevligare och snabbare att använda. Apple berättar lite om nyheterna i iTunes på sin sida och en specifik skärmdump återkommer både på en iMac och på en MacBook Pro. I denna skärmdump ser vi ett gäng musik-album, vad heter det femte albumet på den tredje raden?

Samtliga svar går att hitta på www.apple.se och såklart gör vi en shoutout till KaptenX som bistår med priserna. Lycka till!

Uppdaterat:

Det tog inte ens en timme innan vi hade fått in åtta korrekta svar, bra jobbat! Följande personer kan se fram emot att bli kontaktade inom kort:

 1. Jonas Nordström (14:20)
 2. Oscar Andersson (14:33)
 3. Karolina Friberg (14:37)
 4. Patrick David (14:38)
 5. Andy Troung (14:38)
 6. Christian Hedin (14:44)
 7. Emelie Aspengren (14:49)
 8. Adam Kjörling (14:50)

De rätta svaren var följande:

 1. John från Apple Retail Store ger oss en guidad tur i iMovie, finns att se här.
 2. Vit (med detaljer av rött, som flera påpekade så duktigt), finns på iPads (något gömda) tillbehörsida.
 3. Albumet heter Wolfgang Amadeus Phoenix (Spotify) och syns på följande sida.

Med det önskar vi er alla en riktigt, riktigt trevlig helg!