Skrivet den 11 februari 2019 kl 17:56 av TelecomKommentarer inaktiverade för Tele2 klandras för vilseledande marknadsföring1688

Tele2 klandras för vilseledande marknadsföring
Obegränsad var inte så obegränsat som man kunde tro

Att Tele2 tycker att deras abonnemang Unlimited är obegränsat vid normal användning räcker inte för att få marknadsföra det som obegränsat.

Detta kommer Reklamombudsmannens Opinionsnämnd (RON) fram till efter en anmälan från en kund som blivit tillsagd att inte surfa så mycket.

Uttalandet från RON lyder i sin helhet ”Reklamombudsmannens opinionsnämnd finner att reklamen är vilseledande. Den strider därmed mot artikel 5 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.

Tele2 har inte återkommit på vår förfrågan om en kommentar men i sitt svar till RON säger man att abonnemanget i princip är obegränsat men att man vill förhindra missbruk och därför har vissa ramar i sina användarvillkor.

Tele2 säger så här i en kommentar:

Tele2 är förvånade över Reklamombudsmannens beslut då vi, likt andra operatörer, följer vedertagna branschuttryck i vår kommunikation. Unlimited är en obegränsad abonnemangsform för mobilanvändning. Det betyder att kunden kan surfa fritt inom ramen för eget sedvanligt bruk, utan att oroa sig för att datan ska ta slut. Så länge man nyttjar tjänsten som ett mobilabonnemang, och utefter de förutsättningar som avtalet föreskriver, så kan man känna sig helt trygg i användandet av tjänsten och njuta av obegränsad uppkoppling i sin mobiltelefon.

Reklamombudsmannens opinionsnämnd prövar beslut när liknande ärenden inte tidigare prövats och med tanke på att flera operatörer har liknande klausuler i sina avtal så kan det här få ringa på vattnet.

Comments are closed.