Skrivet den 1 december 2018 kl 10:58 av Telecom1 kommentar5277

Telia bekräftar – lanserar eSIM nästa år
Lansering på bred front nästa år.

Telia kommer erbjuda eSim på bred front med planerad start nästa år. Detta bekräftar bolaget till Teknikveckan med hänvisning till stor förfrågan från sina kunder.

På frågan om det bara rör vissa enheter så som Apple Watch eller liknande så blir svaret att det är esim som kommer erbjudas utan kopplingar till någon särskild produkt.

Den exakta formuleringen angående tiden för introduktion hette ”Tidigast 2019 men antagligen innan 2020”.

När vi frågade dem för några månader sedan var svaret i stället ”Vi kommer lansera eSIM när vi anser att rätt balans mellan utbud och efterfrågan är nådd. Något datum är inte satt men vi kommunicerar givetvis detta när det blir aktuellt”. Vi kan konstatera att balansen är nådd.

Telia var först att lansera iPhone i Sverige och gick över en natt från en ganska b2b-fokuserad operatör som få ungdomar hade till att under ett par år vara kravet för att kunna använda iPhone. Därefter har de varit en viktig spelare även för privatpersoner men har ändå inte varit så snabba på att anamma ny teknik så som visual voicmail eller eSIM till Apple Watch så som exempelvis Tre.

Lanserar bolaget eSIM på bred front under nästa år så lär man åter igen bli nerringda av kunder.

Esim tros vara nästa paradigmskifte i mobilbranschen och lär innebära att vi har virtuella simkort i var och varannan produkt vilket också kommer göra det lättare att byta operatör på ett ögonblick. Det sistnämnda kan vara en anledning att vi inte fått se det ännu på mer än några enheter hos Tele2 och Tre samt snart Telenor 

 

En kommentar på Telia bekräftar – lanserar eSIM nästa år

  1. GrinigGammalGubbe skriver:

    Hmmm..

    Undrar när dom första sårbarheterna med esim kommer till ytan.