Så här roligt tycker Esse det är att köra Model 3.

Skrivet den 30 september 2019 kl 10:06 av Bilar, Elfordon52 kommentarer682

Tesla börjar med privatleasing
6395 kronor med däck

Genom att börja med privatleasing lär Tesla uppfylla fler elbilsdrömmar och grundpriset är 5874 kronor men så måste du välja till vinterdäck för 400 kronor månaden också. Lägsta pris blir därmed 6395 kronor. Detta för en körsträcka av 1500 mil per år.

För 1651 kronor extra i månaden får vi Long-Range-versionen med fyrhjulsdrift. Lite färg i vardagen går på mellan 220 och 420 kronor extra. Fetare sommardäck blir 370 kronor extra i månaden och dragkrok landar på 200 kr extra.

Du måste ha 15 000 svenska riksdaler i kontantinsats.

Att jämföra kostar en Model 3 standard Range 549 900 kronor kontant.

Kommentarer

 1. CekariYH says:

  Undrar jag med då tex vinterdäcken är 400/må och då även på sommartid då dom ligger i ett förråd??? + allt annat som är per månad… kan inte vara särskilt juste IMHO.

  Börjar bli som App Store där man ska hyra varenda liten jäkla app som man kanske bara använder nån gång i veckan suger fett…

 2. marten says:

  Känns som de … vilken jävla månadskostnad … :face_with_raised_eyebrow:

 3. Stefan_Sandstrom says:

  jo. Och med tanke på att man normalt får tillbaka 60.000 eftersom det är en miljöbil…så känns detta inget annat än skit jävla dyrt…

  Hoppas försäkringen ingår iallafall?

 4. marten says:

  De tror ja inte heller , 500-700 i månaden till säkert - minst !

 5. Stefan_Sandstrom says:

  Så detta är för de som inte har råd att hostaupp handpenningen vid billån?..

 6. marten says:

  Måste va så , vill ha bilen men får inte cashen som ska till …

 7. CekariYH says:

  Tror mest på att ta ett bra lån istf denna skit…

 8. Thomas says:

  Kontantinsats? Mig veterligen tar ingen annan handlare/tillverkare det vid privatleasing

 9. John says:

  Har man problem att få till handpenningen på lån har man i mina ögon ej råd till detta pris på leasing. Då ligger ekonomin och svävar på annat håll.

 10. Stefan_Sandstrom says:

  När man leasar (företag) så brukar första månaden vara aningen högre. Så det är väl lite det som är tanken bakom detta?

 11. mrTravolta says:

  Jag har väldigt svårt kring hur jag ska förhålla mig till privatleasing. Många glorifierar ju det och liknar det vid företagsleasing vilket det absolut inte är (för den anställda).

  Min nuvarande bil köpte jag ny (demobil med 100 mil), vilket innebär att jag tar en smäll med värdeminskning precis som vid leasing men istället har bilen kvar efter 3 år. Hade jag istället leasat bilen hade pengarna kunnat jobba på börsen och (förhoppningsvis) vuxit till sig.

  Ett annat alternativ är ju att baka in det i huslånet.

  Svårt att komma fram till vad som är det smartaste rent ekonomiskt på kort sikt (3 år) och på längre sikt (5 år).

 12. Stefan_Sandstrom says:

  en av de absolut största anledningarna att lease tycker jag är full service. Allt ingår i ett pris.

  Självklart är der i princip alltid billigast över 3år att köpa bilen cash.

 13. FredrikAndersson says:

  Serviceavtal kan man ju ofta teckna även om man inte leasar.

 14. Stefan_Sandstrom says:

  jo… Och många gånger får man det ändå.

  Så ligger nog till vad folk tycker om. Jag personligen vill ha leasing för känns mer som jag kan byta lite hur jag vill.

 15. Thomas says:

  Fördelarna som jag ser det med leasing:

  • Fabriksny bil med alla garantier. Dvs inga oväntade reparationskostnader
  • Fast månadskostnad där allt ingår. Service, däckbyte och förvaring
  • Ny fräsch bil minst vart tredje år ( om man håller sig inom samma handlare kan man om man vill byta oftare )

  Visst det är säkert lite dyrare, men man betalar för att slippa massa kladd.

 16. kenjon says:

  Jag leasar en Nissan Leaf (elbil) inkl vinterdäck och 1500 mil, för 3000/mån.

 17. Stefan_Sandstrom says:

  Det var ju sjukt bra pris!. Försäkring och skatt inte inkluderat gissar jag?

 18. Lord_Json says:

  Du har kvar bilen, men pengarna är också låsta i den.
  Du betalar ju inte hela kostnaden för bilen på 3 år när du leasar så restvärdet har du ju kvar ändå.
  T ex: Jag köpte min Tiguan för 3 år sen, den har tappat 102.000 (kostade 345.000) i värde när jag sålde den nu och kostat ytterliggare ~40.000 i skatt, försäkring, service och en reparation.

  Jag valde att istället leasa en Golf Sportcombi nu, den kommer kosta ca 150.000 över de kommande tre åren. Den hade kostat drygt 280.000 att köpa vilket hade blivit lite billigare, men sannolikt inte mycket, totalkostnaden över de tre åren hade inte varit långt ifrån vad Tiguanen kostade. Det är såklart stor skillnad på bilarna, men värdeminskningen är rätt lika i kronor. Och jag slipper ha massa pengar investerade i en bil :slight_smile:

  Dessutom, med alla galna politiker, vem vet vad de hittar på som påverkar andrahandsvärdet på bilar. Denna gången hade jag tur med att de hatar diesel suvar, en Tiguan inköpt efter nyår kommer kosta nästan 12000 om året i skatt vilket pressat upp andrahandsvärdet, den jag sålde har drygt 3000 i skatt per år.

  Smartast rent ekonomiskt är att köra en äldre bil, det ska till rätt mycket för att reparationer ska kosta mer än värdeminskningen på en nyare.

 19. mrTravolta says:

  Riktigt bra att den “bara” tappade 30% på 3 år, vill minnas att man ungefär brukar räkna med 50%.

  Du har en riktigt bra poäng med politikerna, köpa en fossilbil idag känns lite vanskligt, så en leasing i tre år kan vara ett bra sätt att skjuta på beslutet, låta elbilarna mogna och gå ner i pris.

 20. Lord_Json says:

  Japp, just den biten bidrog mycket till att jag bestämde mig för att leasa.

 21. kenjon says:

  Samma tänk för mej. Jag leasar en Leaf på 1 år (3000/mån, 1500 mil, inkl vinterdäck), och snart dags att byta in den till en nyare på ett år till. Den blir dock dyrare (4000kr) pga 50 % större batteri.
  Ändå rätt överkomlig årskostnad tycker jag.

 22. xms67 says:

  Är det inte så att en bil kan aldrig bli en bra affär…?:sunglasses::innocent: För egen del skulle jag lätt kunna privatleasa om jag inte skull få förmånsbil via jobbet. Ställer mig dock frågan vad som är rimlig månadskostnad i förhållande till vad bilen ger mig. 3000? Absolut. 4000? ja. 6000? Här börjar väl en smärtgräns att nås. Räknade på en Tesla 2 Long range som med vinterdäck skulle kosta 8000 per månad under 3 år. Det är mycket pengar. Å andra sidan får man ju mer än en bil med Tesla. Den är kul och dessutom ett statement.

 23. Erik says:

  Tesla måste utan tvivel vara värdens bästa bil eftersom de inte behöver service. Är så in i bombens trött på att bli pungslagen av bilhandlarna på obefintlig fjantservice :unamused:

 24. katho says:

  Antar att du är ironisk?

 25. John says:

  Så som allt annat handlar det om lön/intresse. Mest lön är klart. Jag hade kunnat punga ut 6000 kronor för den bilen jag velat ha. 7000 så skulle det svidit lite lönemässigt kontra intresse. Jag betalar idag 3000 för en bil som frun kommer få när hon får körkort och jag köper mer sportigt. För gemene svensk är 6000 alltför mycket och 3000 kanske i högsta laget. Därmed är jag helt enig i ditt tänkande.

 26. Erik says:

  Mer irritation över de konventionella bilmäkernas bedräglia beteende gentemot bilkunderna än ironi. Sen förstår jag också att teslas beslut till stor del beror på att de inte har en riktig serviceorganisation medans de andra tjänar mer pengar på “service” än på att sälja bilar. En affärsmodell som kommer att ta en ända med förskräckelse.

 27. katho says:

  Det beror såklart på vilka förutsättningar man har. Jag har 7500kr i bilersättning/månad. Köpte en ny bil kontant för ~320000 för 4 år sen och har därmed redan fått min bil betald sen dess av min arbetsgivare och lite därtill.

 28. katho says:

  Beror säkert på vilka dessa bedrägliga bilmärkena är. Vad kör du som du känner att du blir så bedrägd av? Kanske läge att byta…

 29. John says:

  Ja. Jävligt fint när arbetsgivaren ger en hand i det finansiella! :+1:t2:

 30. Erik says:

  VW som envisas med inspektionsservice där de inte ens byter olja. I mitt fall kan jag strunta i det då det är förmånsbil med serviceavtal på 100:- i månaden. Men, jag kan inte låta bli att reagera över hur de lurar folk som inte vet bättre. Undrar hur många som känner till att påslaget på exempelvis motorolja är över 100% ?

 31. katho says:

  Misstänkte att det var VW, men ville inte peka ut dom innan. :laughing:

 32. xms67 says:

  Jag ska enligt bilen göra oljeservice inom 18 dagar. Och service Inom 33…
  Ja, VW…

 33. katho says:

  Bra logik i det! :wink:

 34. dajms says:

  På min Skoda gjorde jag oljeservice hos Mekonomen och visste att om två månader kommer det plinga till igen om inspektionsservice, men tydligen ingick även inspektionsservicen vid oljebytet. Dvs, det blev två år till nästa oljeservice och ett år till nästa inspektion. Blir förhoppningsvis samma för dig!

 35. Erik says:

  Nu vet jag inte hur gammal din Skoda är men på nyare bilar är det “digital servicebok” Jag är ganska säker på att Mekonomen inte kan sätta den “stämpeln” i systemet. Denna digitala stämpel vill man nog ha om bilen inte är så gammal med tanke på andrahandsvärdet. Vipps så har VW lyckats konkurrensbegränsa de andra verkstäderna.

 36. xms67 says:

  Jag utgår från att de göra båda serviceåtgärna på samma besök. Ska kolla det. Jag har förmånsbil så det kostar mig inget extra, men tar ju en massa tid.

 37. katho says:

  Man byter olja varje år, om man vill att bilen ska må bra. Oavsett vad tillverkaren säger. Så gör det. :slight_smile:

 38. dajms says:

  Min är från 2015, men är en tidigare leasingbil som jag har köpt begagnat, så har haft bilen i min ägo sen 2018. Jag blev varse om att de inte stämplade i digitala serviceboken efter oljeservicen då de hade kryssat i protokollet “servicebok saknas”. Jag trodde först att de skulle ha tillgång till detta system om man läser detta:

  Vid service hos Mekonomens verkstäder gäller din nybilsgaranti. Vi använder alltid originaldelar eller delar av motsvarande kvalitet och följer biltillverkarens servicerekommendationer. Efter utfört arbete stämplar/registrerar vi i din servicebok, vilket är värdefullt den dag du ska sälja eller byta bilen.

  Vilket fall så har jag sparat alla kvitton och protokoll, så jag hoppas det är tillräckligt som bevis till nästa ägare. Jag skojar inte med att det är mer än dubbla priset och väntetid på den “riktiga” VAG-verkstaden.

 39. Erik says:

  Du hittar säkert en tänkande människa som accepterar läget. Jag är inte ett dugg förvånad över prisbilden.

 40. dajms says:

  Beror inte det lite på hur mycket man kör? Jag tycker två år-intervall och <1500 mil/år borde vara OK. Kör med helsyntetisk.

  Sedan skadar det väl inte att byta varje år heller för den delen, mer än för plånboken.

 41. katho says:

  Ännu större risk att oljan blir dålig om man kör väldigt lite. Men som du säger så blir det såklart dyrare att byta varje år. Men en liten kostnad för att bilen ska må bra. :slight_smile:

 42. RolexJocke says:

  De gör båda samtidigt, inspektionsservice är en bra sak för de som kör lite. 3000 mils intervaller betyder 2-3 års körning för många, så en allmän koll en gång om året är att rekommendera.

 43. RolexJocke says:

  Longlife service är ingen höjdare för motorn, endast när man räknar ut servicekostnaden. Kör man VAG bilar så anser jag att man ska byta olja i motorn var 1500 mil, m a o en gång mellan longlife servicen. Detta gör t e x att TSI motorns kamkedja blir livslång istället för byte efter 10000 mil. Så långa service intervaller är bara besparande för första ägaren om han kör 10000 mil, sen får ägare nr 2 ta alla smällarna.

 44. Erik says:

  Intressant det där med kamkedjan, det var nytt för mig. Men det passar bra för VAG, då tjänar de pengarna på att byta kamkjedjan :face_with_rolling_eyes:

 45. ante says:

  Dessutom är Long life oljan bra mycket dyrare än vanlig syntet olja så kör man inte väldigt långt per år så är det ofta billigare att serva ofta och inte fylla på med long life.

 46. RolexJocke says:

  Det lustiga är att de vet om det hos VAG så det hade ju varit enkelt att ändra oljebytesintervallerna istället för att envisas med Long Life service.

 47. RolexJocke says:

  Faktum är att idag är inte Long Life oljan är så mycket dyrare och man bör vara noga med att följa tillverkarens spec på oljan. Vid problem under garanti eller försäkringsärende är det första som görs en oljeanalys. Oljan idag har unika tillsatser och ett eget DNA, används felaktig olja så faller både garanti & försäkrings åtagandet.

 48. ante says:

  Ok, då har de ändrat för tidigare kunde man välja hos vag om man ville ha long life olja eller standard olja. Valde man standard så blev det kortare intervaller mellan oljebytena men körde man inte så långt per år så blev den faktiska skillnaden mellan intervallen så stora då intervallet brukar gå på antal mil eller hur länge sedan man gjorde senaste bytet.

 49. RolexJocke says:

  Det går nog på lite äldre bilar, men de av senare årsmodeller ska ha Long Life enligt VAG.

Fortsätt snacket i Bubblan!