Skrivet den 7 mars 2019 kl 05:55 av Bilar2 kommentarer1059

Tesla släpper ny SuperCharger
Version 3

Tesla släppte i dag kl. 05:00 svensk tid version tre (V3) av sin SuperCharger,  Den nya laddaren är en stor uppgradering från tidigare version två. Version tre har betatestats under en längre period och det är teslas modell 3 som kommer kunna dra mest nytta av den nya laddaren.

Den nya laddaren kan ladda upp till en kapacitet på 250kW, något som enligt Tesla själva ska göra det möjligt att ladda 12 mil (75 miles) på bara 5 minuter och laddar 161 mil (1000 miles) per timme.

De nya laddarna ska börja sättas ut i April och men redan nu finns det några av V3 uppsatta i Vermont, USA för de som vill testa och ladda extra snabbt. Tesla säger att V2 av deras SuperChargers också kommer få sig en uppdatering från dagens 120kW till 145kW.

Modell 3 är den av Teslas bilar som kommer kunna använda full kapacitet av V3 och nya V2. Deras model S och X klarar i dagsläget bara av 120kW. Dock kommer Tesla göra en mjukvaruuppdatering under Q2 av laddhastigheten på de här bilarna så att de ska klara upp till 145kW.

Enligt Tesla så täcker de nu 99% av USA befolkning och innan 2019 är slut så planerar de att täcka lika mycket av Europa.

Tesla säger även att de nu har fixat ett problem med att SuperChargers laddade långsammare när flera av laddatationerna användes samtidigt. De nya V3 stationerna innehåller även ett flytande kylningssystem som ska göra att laddaren inte ska överhettas.

Källa:Tesla

2 kommmentarer på Tesla släpper ny SuperCharger

  1. steffo76 skriver:

    Intressant.

  2. Esse skriver:

    Så nu kommer man inte ens ha tid att ta en kaffe i det här jävla landet!!