Skrivet den 6 mars 2019 kl 06:55 av NyheterKommentarer inaktiverade för Ännu fler elscootrar i våra städer – idag startar ett tredje bolag1486

Ännu fler elscootrar i våra städer – idag startar ett tredje bolag
Fler elsparkcyklar till folket!

Det Berlin-baserade bolaget TIER Mobility äntrar Sverige och från och med idag går det att hyra deras elsparkcyklar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

De säger själva att det som skiljer dem åt sina konkurrenter är att de har ett nära samarbete med kommuner och strävar efter att skapa en hållbar upplevelse som gynnar både sina kunder och miljön. Nära samarbete med kommunen kan vara en god idé, så sent som häromdagen kunde vi läsa att bara i Malmö har man fraktat bort hundratals felparkerade elscootrar den senaste tiden.

Philipp Haas, ansvarig för etableringen säger:

”Det känns fantastiskt att lansera i tre svenska städer samtidigt. Sverige är ett progressivt land med ett starkt innovationstänk inom mobilitetssektorn – en perfekt match för vår vision att förbättra mobilitet för alla. I och med vår svenska investerare Northzone känns en Sverigelansering lite som att “komma hem” och vi ser fram emot att nu kunna erbjuda vår elscooter-tjänst till användare i Stockholm, Malmö och Göteborg.”

Att hyra en elsparkcykel av TIER kommer att kosta 10 kronor i startavgift, sedan 1,50 per minut, vilket är precis samma kostnad som VOI tar. Lime däremot tar 9,50 i startavgift och kostar sedan 3 kronor per minut.

Via Pressrelease

Comments are closed.