Skrivet den 23 augusti 2019 kl 10:36 av Bilar29 kommentarer182

Tjuvar själ en Tesla på 30 sekunder – så skyddar du dig
Aktivera Pin-koden

Insider.com rapporterar om en video där några personer som visserligen kan skilja på ”Mitt och ditt” men kanske inte har så stor respekt för just ”ditt”. Här ses de ta två Teslor på under minuten.

Tekniken är känd och går ut på att få Teslan att tro att det finns en nyckel i närheten. En teknik som inte är unikt för Tesla utan för alla som använder samma system från en underleverantör som fick det hackat för några år sedan.

Så skyddar du dig

Det är endast äldre Model S och X som är drabbade. Model 3 har ingen nyckel överhuvudtaget. Bilen låses upp med nyckelkort eller via mobiltelefonen. . Alla berörda bilar har fått en uppdatering som gör att du kan aktivera en pinkod för att kunna komma in och köra iväg med bilen.

Lösning: Aktivera pinkoden.

Kommentarer

 1. hunden says:

  Riktigt pinsamt, köper man en bil för det priset så ska detta inte kunna hända.

 2. Esse says:

  Det skall sägas att det även gäller andra lyxbilar som använder samma system.

 3. Esse says:

  Två år sedan.

 4. Esse says:

  Enligt nestor Ruben var det så.

 5. Esse says:

  Ruben gillar höga ampair :wink:

 6. Stefan_Sandstrom says:

  Ruben har Inte alltid rätt.
  Sjukvårds frågor hänvisar jag till min fru också. För alla vet fruar har inte fel.

  klart jag också vill ha så många amp som möjligt… Men 10amp räcker för alla som inte kör mer än 15 mil om dagen = 99% av befolkningen.

 7. Cribe says:

  Dessa tjuvar som stjäl. Finns skäl till att säga att dom sålt sin själ.

 8. Hakan_Ander says:

  Ååå… En språkpolis. Fantastiskt!:stuck_out_tongue_winking_eye::joy::sunglasses:

 9. Cribe says:

  Japp! Korrekt språkbruk är viktigt. Speciellt vid redaktionellt innehåll :policewoman:

 10. Hakan_Ander says:

  Det blir ju lite konstigt ibland om man stavar fel. Som denna som dök upp på Twitter igår.
  bild

 11. Cribe says:

  Haha ja, sy och träslöjd är en styggelse :rofl:

 12. Esse says:

  Jag är helt med, särskilt syslöjd en termin…

 13. Hakan_Ander says:

  Jag hade 5 i syslöjd och gick sedan ett år beklädnadsteknisk på gymnasiet. :stuck_out_tongue_winking_eye:

 14. bjorsi says:

  Precis, stjäl. Jag kräks lite i munnen vid felstavningar

 15. Esse says:

  Låter som en allvarlig missbildning i gomen :slight_smile:

 16. Esse says:

  Hans kräkreflexer verkar vara ämnet! ,:grin:

 17. Fabian_Ruben says:

  Nu vill jag kicka in och säga att jag faktiskt sa att uppdateringen kom för “typ 1-2 år sedan”. Nu när jag kollar noggrannare så är det rimligare att säga runt ett år sedan. Sorry, men även Nestor Ruben har fel ibland! .-)

 18. Fabian_Ruben says:

  Nestor har nog mest Unge herr Esse hittat på. :wink: Men annars är jag från Göteborg och driver nordens största podcast om elbilar och miljöfrågor. www.bilarmedsladd.se

  Du har däremot lite fel när det gäller laddningen. Faktum är att du, om du har 3-fas-laddare och en bil som klarar det (alla Teslas modeller), klarar dig på så lite som 3 x 5 A om du ska köra 15 mil/dag. Eller, om du vill så kan du köra 30 mil per dagen på 3x10 A. Då har jag räknat högt på 3 kwh/mil (som en stor Tesla Model X kan springa iväg i en kall vinterdag, Model S och Model 3 drar betydligt mindre) = 45 kwh dag (dvs ungefär halva batteriet). Det laddar du på 3x5A = 3.6 kw. 45 kwh/3.6 = 12,5 h laddtid. Eller: 3x10A = 7.2 kw. 90 kwh/7.2 = 12,5 h laddtid.

  Vi kommer tom köra två Teslor här hemma på bara 20 A säkring på villan.

  Så, precis som var andemeningen i ditt inlägg: Detta är ett icke-problem.

 19. Stefan_Sandstrom says:

  det Jag egentligen vill säga med min 15 mil om dagen på 10amp är att absolut kan du ligga på minusvärde på veckodagarna. men på helgen kanske du låter bilen stå så du får du upp den sista biten du gått miste om i veckan.

  Vi har två elbilar. frugan kör etron och har 20 mil ToR. hon kan dock ladda 10amp på jobbet också.

  Funkar dinfint för oss.

  Visar inte studier också att de flesta kör <10mil om dagen… DÅ kan du inte komma och säga det behövs mer än 10amp.

 20. Erik says:

  Hej Fabian!
  Vill passa på att tacka för en fantastiskt bra podd :smiley:

  Hur räknade du när 3x5 A blir 3,6 kW ?

 21. Fabian_Ruben says:

  Tack! :slight_smile:

  Räknade 3x5*240V = 3600 W. Dock vill jag minnas från gymnasietiden att det inte är riktigt så enkelt - något med att man måste räkna arean under kurvan, om jag inte missminner mig?

  Använde mig därför av https://www.rapidtables.com/calc/electric/kW_to_Amp_Calculator.html
  med inställningen Line to Neutral - för det är väl det vi har i sverige eller kanske är det här jag gjorde fel?

 22. Erik says:

  Jag är ingen elektriker.
  Men, jag tror att man räknar 5 x 240 x “roten ur 3” ~ 2076 watt.

  Men jag kan ha fel :wink:

 23. dajms says:

  Nu är inte jag heller någon elektriker, men jag tror att huvudspänningen i ett trefassystem är på 400 V, så 5 x 400 x sqrt(3) ~ 3464 W. Stämmer bra för 16 A som jag vet ska bli runt 11 kW med trefas :slight_smile:

 24. Erik says:

  Jag tror du har rätt :+1:

Fortsätt snacket i Bubblan!