Skrivet den 3 januari 2019 kl 15:58 av SmartaHem, Xiaomi1 kommentar944

Uppdatering till Aqaras hub gör än fler produkter HomeKitkompatibla
Bland annat IKEA och brandvarnare

Aqaras hub släpptes i Kina under sommaren förra året (2018). När den först lanserades så lät den oss få in Aqara enheter i HomeKit. Men även en del Mija-enheter dök upp i HomeKit via Aqara Hubben. Bland annat Mi Smart Plugg kom in i HomeKit. Dessa försvann i en uppdatering på grund av vad som ryktas vara att de inte uppfyllde kriterierna fullt ut för HomeKit. Nu säger ryktet att de har hittat tillbaka i en uppdatering som kommer komma inom kort.

Vad som mer ryktas komma kompatibilitet för är brandvarnare och gasvarnare. Följande enheter ska enligt ryktet komma att få homekitkompatibilitet.

  • Aqara Wall Outlet
  • Mi Smart Smoke Detector
  • Mi Smart Natural Gas Detector

Brandvarnare och gasvarnare fungerar ypperligt här i Sverige då de går på batteri och än så länge är det enbart Aqara-hubben som behöver en adapter då den än så länge enbart finns med kinesisk kontakt. Att Xiaomi jobbar hårt på att ta sig in på hemautomatiseringsmarknaden är tydligt och bara den senaste uppdateringen av Mi appen gav oss möjligheten att lägga till IKEAs vita lampor i Aqara hubben.

HomeKitNews

En kommentar på Uppdatering till Aqaras hub gör än fler produkter HomeKitkompatibla

  1. Sledde skriver:

    Har varit väldigt sugen på att köpa in hubben, men har velat ha en med EU plugg. Sen har jag även väntat på bekräftelse att deras kamera ska synas i HomeKit (hem-appen).