Skrivet den 4 september 2018 kl 11:06 av Nyheter2 kommentarer718

Vad är nytt i det kommande tvOS 12?

Snart är betaperioden över för tvOS 12, macOS Mojave, iOS 12 samt watchOS 5 och tvOS har hamnat lite i skymundan och nedan går vi igenom allt som är nytt i det senaste operativsystemet till Apple TV.

Den absolut största nyheten är att Apple TV nu får stöd för Dolby Atmos och Apple TV blir nu den enda streamingspelaren på marknaden som erbjuder Dolby Vision och Dolby Atmos. Apple har även meddelat att massvis av filmer i iTunes kommer ha stöd för Atmos och vissa har redan dykt upp i deras affär.

Något annat som många gillar är skärmsläckarna som finns till Apple TV och nu har Apple slängt in ett gäng nya som är filmade i 4K HDR. Dom har även gjort dom mer interaktiva så man kan se platsinformation och även svepa för att bläddra mellan dom olika skärmsläckarna.

Att skriva in lösenord på Apple TV är inte helt kul med en fjärrkontroll men det blir lättare med iOS 12 och tvOS 12. Har du ett lösenord sparat på din iPhone eller iPad så kommer du kunna fylla i lösenordet automatiskt på din Apple TV och mer eller mindre inget manuellt arbete krävs.

Att soffan älskar att äta upp fjärrkontrollen som följer med Apple TV känner nog dom flesta igen sig i, men med iOS 12 och tvOS 12 läggs Apple TV Remote automatiskt till i kontrollcenter på din iPhone.

Siri blir även lite smartare till Apple TV och skulle man inte hitta sin iPhone så kan man nu be Siri skicka ut ett ljud till telefonen så man enkelt kan hitta den.

Sist men inte minst kommer Zero Sign-On som kommer att lanseras i USA till en början och funktionen riktar sig till dom som har både internet och TV hos samma operatör. Med Zero Sign-On känner Apple TV automatiskt av användarens bredbandsoperatör och loggar in på alla appar och tjänster automatiskt utan att man behöver göra något.

2 kommmentarer på Vad är nytt i det kommande tvOS 12?

  1. Marcus Attefors skriver:

    Hem app, lite mer interaktivt UI, en klocka mer än den som finns idag.

    Picture in picture hade varit Nice också

  2. Sledde skriver:

    Samtidigt som jag tycker det är lite trist att det inte är så mycket nyheter till ATV’n så är den redan jäkligt bra och jag kan inte säga att jag saknar något jätteviktigt.
    Vad saknar ni till ATV’n mest av allt?