Skrivet den 27 februari 2019 kl 14:57 av Bilar1 kommentar1085

Volvokoncernens första rena elbil presenterad
Polestar 2

Volvo-koncernens första rena elbil kommer via Polestar-varumärket. Det är nämligen lyx och långfärd som gäller när Polestar 2 presenteras. Hela den virtuella presentationen kan du se nedan ungefär 28 minuter in i sändningen.

Polestar 2 är på utsidan i det närmaste identiskt med det koncept för kommande V40 som Volvo tog fram vid namn 40.2 men på insidan är allting nytt och i vårt tycke riktigt intressant.

Målet är att konkurrera med Model 3 från Tesla och priset är satt därefter. Lanseringsversionen går på 59 000 euro men den kommer komma i en något billigare variant med pris på 39 900 euro. Priserna baseras på den tyska marknaden.

Räckvidden är officiellt 50 mil (enligt den nyare WLTP som är något mer realistisk än den gamla eu-cyklen). Bilen är fyrhjulsdriven med respektive elmotor fram och bak. Batteriet landar på 78 kWh. Du kan ladda både med inkluderade typ2-kabeln men också köpa till en högspänningskabel.

Precis som med Tesla är det appen som styr mycket av bilen och bilen känner av vem som sitter i den och på så sätt anpassar stolar och övriga inställningar. Inte heller finns någon startknapp utan lägg i drive och kör iväg.

De automatiska säkerhetssystem från Volvo känns också igen med allt i från autobroms för folk och djur inklusive älgar till bältessträckare.

Polestar 2 säljs bara på nätet och kommer visas upp mer på Geneve-mässan nästa vecka den 5-7 mars. Du kan förbeställa den redan nu leverans om lite mer än ett år.

Via Pressmeddelande.

En kommentar på Volvokoncernens första rena elbil presenterad

  1. steffo76 skriver:

    Väldigt fin.
    MEN videon, hunden, Hows it going sofia. Jag förstår vad de försöker…men nä.