Skrivet den 21 augusti 2019 kl 15:15 av StreamingKommentarer inaktiverade för YouTube stämmer den som missbrukat upphovsrättssystemet142

YouTube stämmer den som missbrukat upphovsrättssystemet
En riktig rövhatt

YouTube tar på sig hårdhanskarna och stämmer en person som använt videojättens system för copyright-anmälningar som utpressningsverktyg.

Personen i fråga har helt enkelt gått in och anmält andras material för upphovsrättsbrott två gånger och sedan kontaktat YouTube-ägarna med hot om att anmäla en tredje gång om han inte fick pengar.

YouTube-fungerar på det sättet att du kan mista hela kanalen om du får tre anmälningar om upphovsrättsintrång.

Vidare tror YouTube att personen ”SWAT:at” en innehållskapare vilket innebär att man ringer och falskeligen anmäler ett brott som får polisens SWAT-grupp att storma huset.

Det är inte första gången det missbrukas även om det ofta sker på mer förfinade grunder och via gråzoner. USA har ett fair use-system likt vår citaträtt men det är inte helt tydligt vad som är just fair use och inte.

Vår egen YouTube-kanal får ibland information att någon tyckt att vi använt musik eller rörlig bild som någon annan äger. Ibland är det sant och då skapas ofta en lösning där eventuella annonser som visas i videon ger pengar till den som äger rätten och inte oss. Men det kan också röra sig om något bakgrundsljud som kommit med och på senare tid har YouTube vidtagit åtgärder att sådant inte skall räknas.

Via Engadget.

Bryt isen i Bubblan!