Skrivet den 25 januari 2019 kl 08:25 av Amazon, SmartaHem1 kommentar706

Zigbee får rejält erkännande – Amazon ansluter
Fler Echo som extraknäcker som hub?

Amazon har gått med i Zigbee Alliance och blir en av deras största finansiella givare. Det bör betyda att vi får se ännu fler Echo-högtalare som går in och blir hubbar för alla olika smarta enheter i hemmet.

Zigbee-enheter fungerar i grunden som ett nätverk där alla enheter förlänger och distribuerar signalerna till nästa. På så sätt behöver du inte lägga ner tid på att säkerställa att ditt trådlösa nätverk fungerar i varenda skrymsle och vrån.

Både IKEA, Hue och många andra använder det för sina smarta lampor och övriga produkter. Ofta, men inte alltid, är Zigbee-produkter kompatibla med andra tillverkares produkter. Så som att IKEAs lampor kan anslutas till Hues brygga och vice versa men det gäller inte kontrollerna och inte heller smart plugs för närvarande. Knappast de kommande gardinerna heller.

Amazon lovar emellertid att deras Echo Plus-högtalare skall hitta det mesta i Zigbee-sammanhang med endast ett kommando ”Alexa, discover my devices”.

Läs mer hos Amazon.

En kommentar på Zigbee får rejält erkännande – Amazon ansluter

  1. Anders Malmgren skriver:

    ”Ofta, men inte alltid, är Zigbee-produkter kompatibla med andra tillverkares produkter” Det är det här som är problemet vare sig man väljer Z-Wave eller Zigbee. Helt jävla sjukt. Jag sitter i dillema nu. Har en Vera controller som inte vill leka fint med mina Fibaro moduler. Home autimation är verkligen inte stabilt