Skrivet den 28 oktober 2018 kl 08:02 av Apple4 kommentarer2128

Alla rykten kring Apples event
På tisdag smäller det!

På tisdag 15:00 svensk tid är det dags för Apple att hålla låda igen och i sedvanlig ordning har vi samlat ihop alla rykten om vad Apple kan tänkas visa upp.

iPad Pro:

Sannolikheten att Apple kommer visa upp nya iPad Pro-modeller på sitt event är väldigt hög och att enheterna kommer att få en modernare design är redan bekräftat. Detta då det i iOS-mjukvaran har hittats bilder på en iPad som saknar hemknapp och har betydligt tunnare kanter än tidigare enheter.

Utöver detta ryktas det om att Face ID kommer att fungera i både portätt och landskapsläge och den magnetiska smart connectorn har flyttats från sidan av iPad och istället placerats närmare laddkontakten.

Några nyligen läckta CAD-bilder från en skaltillverkare specificerar även storleken på dom nya iPad-modellerna och den mindre varianten av iPad Pro ryktas bli 178,52mm bred, 247,64mm lång medans den större modellen blir 215mm bred och 280,66mm lång. Detta innebär är att enheterna kommer att bli lite mindre i fysisk storlek men då Apple har tagit bort en hel del döyta så kommer skärmarna vara lika stora som tidigare år.

Någon OLED-panel kommer det inte bli enligt flertalet rykten då det helt och hållet är en kostnadsfråga och blir för dyrt att implementera. Något annat som det har pratat friskt om är att Apple kommer att ta bort hörlursuttaget på iPad och även slopa lightning till fördel för USB-C. Anledningen till att man skulle vilja byta till USB-C är att det då går att driva en 4K-skärm någon som lightning idag inte orkar.

iPad Mini:

iPad Mini är i våra ögon den ultimata storleken om man gillar att läsa e-böcker eller har småbarn. Många har länge hoppats på en ny iPad Mini och för några dagar sedan dök det upp rykten om att det är en ny iPad Mini på ingång.

Modellen kan komma att visas upp redan nu på eventet eller tidigt nästa år meddelade analytikern Ming-Chi Kuo. Enheten förväntas uppdateras med modernare hårdvara men på utsidan sker det inga gigantiska förändringar för att hålla prislappen lite lägre.

Apple Pencil 2:

Med dessa nya iPads så är det ju läge för Apple att släppa en uppdaterad penna och ryktena kring en ny penna är få. Men några av sakerna är att pennan ryktas få samma smidiga parning som AirPods där man på en gång parar ihop pennan med alla enheter som man har registrerade med sitt Apple ID.

Mac Mini:

Är detta året då vi äntligen får en uppdatering av Apples kompakta dator som inte har fått någon kärlek sedan 2014? Enligt flera rykten så verkar det faktiskt som det och Mac Mini ryktas bli kraftfullare än någonsin. Den nya versionen av Mac Mini förväntas bli dyrare än tidigare datorer i serien, detta då man har ändrat fokus på modellen och den ska nu vara mer inriktad till dom som behöver mycket kraft i ett litet format.

iMac, MacBook Air (?), MacBook:

Här kommer det inte ske några stora förändringar men många tror att Apple kommer att uppdatera iMac och MacBook med 8:e-generationens Intel-processorer, bättre GPU och även Apples T2-chip som vi redan hittar i iMac Pro och MacBook Pro.

När det kommer till MacBook Air så är ryktena lite mer spretiga, vissa tror att den kommer att fortsätta heta MacBook Air, medans andra påstår att det blir en ny, lite billigare instegsmodell i MacBook-serien. Datorn förväntas även få retina-skärm, mindre döyta runt om skärmen, Whiskey Lake-processor från Intel och som vi tidigare var inne på – en lite lägre prislapp. Priset förväntas ligga på mellan 799 – 1200 dollar.

AirPower och nya AirPods:

Har Apple lyckats lösa värmeproblemen med AirPower och är redo att visa upp den smarta laddplattan? Apple har sedan tidigare plockat bort all information om AirPower från sin hemsida men som vi skrev om för några veckor sedan har lite information dykt upp igen.

När det kommer till AirPods så handlar det inte om några stora förändringar mer än att fodralet kommer få stöd för trådlös laddning samt att lampan som indikerar laddning har flyttats från inuti fodralet till utsidan. AirPods ryktas även få stöd för ”Hej Siri”-kommandot, något som Apple visade upp i en video i sitt förra event som hölls i september.

Apples egna streamingtjänst:

Ingen har nog missat att Apple jobbar på en egen streamingtjänst där deras egna innehåll ryktas bli helt gratis att titta på om man äger en Apple-produkt. Tjänsten ryktas även vara helt fri från svordomar, våld och sex och vissa rykten påstår att Apple kommer att visa upp sin nya tjänst nu på eventet. Undertecknad tror dock att det är alldeles för tidigt att visa upp denna – men vi hoppas att Apple överraskar.

4 kommmentarer på Alla rykten kring Apples event

  1. steffo76 skriver:

    Imac Har väl haft samma design i många år nu?. Kanske designen inte spelar så dtor på den iofs.. men den har väldiga kanter på skärmen

  2. Linou Gertz skriver:

    En iPad Pro lockar starkt! Men kanske även dags för en ny iMac! Ska bli spännande att se vad de basunerar ut!

  3. Fabian Ruben skriver:

    Men när svensk tid är eventet? Någon som vet?