Övrigt

Nya tester visar på att iPhone XS och XS Max har bättre batteri än iPhone X

Vi har tidigare skrivit om att Apples senaste flaggskeppmobiler från 2018, iPhone XS och iPhone XS Max, har presterat sämre i batteritid än vad deras iPhone från 2017 gjort.

Det baserades på ett test från Toms’s Guide

Nu har Consumers Report sagt sitt och det ställer de tidigare resultatet på ända. Consumers Report är en av de mer noggranna när det kommer till tester. Consumers Report är en nonprofit organisation som hårdtestar konsumentprodukter, cirka 5000 produkter tar de sig igenom per år och då är det allt från bilar till telefoner som de går igenom. När det kommer till hur de testar iPhone så gör de detta genom att använda sig av robotfingrar som går igenom en serie av uppgifter på varje enhet som ska simulera ett vardagligt användande. Robotfingrarna surfar på internet, tar bilder, använder GPS navigering och gör samtal med iPhone. Inställningarna på iPhone är 100% ljusstyrka. (Något som kan tänkas ligga XS med sin nya stora skarpa skärm i fatet).

Apple har sagt att iPhone XS ska ha 30 minuter mer användning än iPhone X och att iPhone XS Max ska ha mer än 90 minuter mer än iPhone X.

Consumers Reports test visar nu på att iPhone XS lyckades kräma ut hela 24.5 timmar och iPhone XS Max lyckades få ut 26 timmar innan den kastade in handduken. iPhone X, som i Tom’s Guide hade bäst batteritid nådde inte ens upp till 20 timmar utan fick ge sig på 19,5 timmar.

Consumers Report gav Apple en känga för att det tog 210 minuter, dubbelt så lång tid som Samsung Note 9, att laddas med den laddaren som följer med i kartongen när du köper telefonen. Något som Apple lätt hade kunnat åtgärda genom att skicka med en av sina USB-C snabbladdare.

När det kom till kameran så fick iPhone XS och XS Max bara något bättre betyg än föregående års modell. iPhone XS och XS Max fick även högre betyg när det kom till prestation tack var den nya A12 Bionic processorn och lämnade både iPhone X och Samsung Note 9 bakom sig där.

AppleInsider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!