Skrivet den 22 maj 2018 kl 16:26 av Nyheter10 kommentarer403

WWDC 2018 – Alla rykten

WWDC går av stapeln den 4 juni och nu är det inte långt kvar, nedan har Teknikveckan samlat alla rykten om Apples utvecklarkonferens och vi börjar med hårdvaran:

Apples datorer:

Förra året på WWDC uppdaterade Apple hårdvaran i flera av sina datorer och ett liknande ingrepp lär göras i år. Frågan är om även MacBook Air och Mac Mini får sina efterlängtade uppgraderingar som vissa rykten pekar på. Tim Cook bekräftade i oktober 2017 att Mac Mini är en viktig produkt för Apple och att den inte är nedlagd.

iPad Pro:

Det var ett tag sedan iPad Pro fick sig en uppdatering och flera rykten pekar nu på att Apple kommer att göra ett ”iPhone X – ingrepp” på iPad Pro. Man kommer drastiskt minska ned döytan och vissa påstår även att den kommer få en flärp, utöver detta ryktas det att ett nytt A-chip kommer att presenteras till iPad Pro.

 

iPhone SE 2:

Apples budgetmodell har det inte varit tyst om och massvis av rykten har florerat på nätet. Mycket pekar på att SE 2 kommer ha mindre bezels och även någon form enklare FaceID med en flärp i toppen. Det sägs även att den ska bli lite större och hörlursuttaget ska vara bortplockat.

 

AirPower:

Den 12:e september 2017 presenterades AirPower, en trådlös laddare som ska kunna ladda både iPhones med Qi, Airpods och Apple Watch series 3. Men efter eventet har det varit tyst och det har läckt väldigt lite information om laddaren. Många rykten pekar på att laddaren kommer att lanseras i samband med WWDC, och då även det nya caset till Airpods som krävs för att kunna ladda dom med AirPower.

iOS 12:

Flera rykten pekar på att Apple kommer släppa färre funktioner och fokusera på att optimera mjukvaran och eliminera buggar. Några nya funktioner som det har ryktats om är att FaceID ska kunna låsas upp i landskapsläge, vi kommer se fler Animojis i iOS 12, förbättrade notiser där man grupperar dom i notiscenter och slutligen ryktas det även om att cross-platform appar mellan macOS och iOS ska lanseras. Dock påstår en del rykten att detta är framflyttat till nästa år. Det ryktades även om att iOS 12 från början skulle få en helt omgjord hemskärm men även detta påstås nu flyttas till iOS 13.

Nedan kan ni se en konceptvideo från iupdatesos där man visar hur dom vill att iOS 12 ska se ut:

macOS:

Det är inte bara iOS 11 som har dragits med en hel del buggar utan flera stora säkerhetshål har hittats i macOS. Även här säger ryktena att vi kommer se väldigt få nya funktioner och fokus kommer att ligga på säkerhet och buggfixar.

watchOS:

I koden till watchOS 4.3.1 har man hittat en kommentar från en av Apples utvecklare där man har skrivit ”This is where the 3rd party face config bundle generation would happen.” så mycket pekar på att utvecklare kommer kunna skapa urtavlor i nästa stora uppdatering av watchOS. Utöver detta rykte är det inte mycket som är sagt men fokus lär fortsatt vara att förbättra träning och hälsa i klockan.

AirPlay 2, iMessage i iCloud, Apple TV och HomePod:

AirPlay 2 väntar många användare på och i dom senaste betorna av iOS 11.4 har både AirPlay 2 och iMessage i iCloud dykt upp igen och kommer förmodligen att släppas på WWDC. Vi på Teknikveckan har skrivit en artikel om hur AirPlay 2 kommer att fungera som man kan läsa här.

Till Apple TV har det varit dåligt med rykten, men i dom senare betorna av iOS 11.4 har man noterat att Apple TV har dykt upp i Apples Hem-app. Vad detta betyder vet man inte ännu men förhoppningsvis kommer man kunna automatisera dessa med andra HomeKit och AirPlay 2 -produkter.

 

Vad hoppas ni att Apple presenterar på WWDC? Skriv gärna nedan bland kommentarerna!

 

10 kommmentarer på WWDC 2018 – Alla rykten

 1. Linou Gertz skriver:

  Jag ska börja studera praktisk film i höst så hoppas på en förnyad MacBook Pro gärna med i9 och möjlighet till 32GB RAM!

 2. Marcus Attefors skriver:

  Spännande! Lycka till!

 3. Linou Gertz skriver:

  Tack! Även om jag är mer nervös inför att hitta boende i/runt stan :D

 4. Esse skriver:

  Har vi inte den möjligheten med AirPort Express?

 5. Marcus Attefors skriver:

  Airplay 2 försvann ju igen på dom, går inte längre att se i hem appen :-(

 6. Carl Hannes skriver:

  Hoppas verkligen det kommer en Chromecast Audio-liknande dongel för AirPlay 2! Hade varit helt fantastiskt.

 7. Esse skriver:

  Det bidde inget!

 8. Marcus Attefors skriver:

  Jag hoppas vi får den möjligheten med airport express! Men något modernare hade inte skadat heller!